O le tele o atunu'u i UE ua fa'asaina mea'ai fa'afeso'ota'i mea'ai alava bamboo ma oloa

Ia Me 2021, na faasilasila aloaia ai e le Komisi Europa o le a fesoasoani i sui o le EU e faʻalauiloa se fuafuaga faʻatulafonoina e "taofi le faʻatau atu i luga o le maketi o mea palasitika le faʻatagaina ma oloa o loʻo i ai alava bamboo mo faʻafesoʻotaʻi meaʻai".

'oloa palasitika qualitative ofe

图片1

I tausaga talu ai nei, o le tele ma le tele o mea e faʻafesoʻotaʻi ai meaʻai ma oloa na faia mai palasitika ma bamboo ma / poʻo isi mea "natura" ua tuʻuina i luga o le maketi.Peita'i, e le o aofia i le Annex I o le Tulafono Fa'atonutonu (EU) 10/2011 le Fa'aopoopo I o le Tulafono Fa'atonu (EU) 10/2011.O nei mea fa'aopoopo e le tatau ona ta'ua o fafie (Food contact Material Category 96) ma mana'omia se fa'atagaga fa'apitoa.A faʻaaogaina ia mea faʻaopoopo i polymers, o mea e maua mai o le palasitika.O le mea lea, o le tuʻuina atu o meaʻai palasitika faʻafesoʻotaʻi meaʻai o loʻo i ai ia faʻaopoopoga le faʻatagaina i luga o le maketi a le EU e le fetaui ma mea e manaʻomia e tuʻuina atu i totonu o le tulafono faatonutonu.

I nisi tulaga, o le fa'ailogaina ma le fa'asalalauga o ia mea e fa'afeso'ota'i ai mea'ai, e pei o le "biodegradable", "eco-friendly", "organic", "natural ingredients" po'o le fa'ailoga sese o le "100% bamboo", e ono fa'asesēina fo'i. e pulega fa'amalosia tulafono ma o lea ua le ogatasi ai ma manaoga o le Tulafono.

E uiga i ipu laulau alava ofe

图片2

E tusa ai ma se suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻalavelave i luga o meaʻai alava bamboo na lomia e le German Federal Consumer Protection and Food Safety Authority (BfR), o formaldehyde ma le melamine i totonu o meaʻai alava o loʻo alu ese mai meaʻai i meaʻai i le vevela maualuga, ma faʻateleina formaldehyde ma melamine nai lo. ipu laulau melamine masani.E le gata i lea, ua tu'uina atu foi e sui o le EU le tele o fa'amatalaga e uiga i le femalaga'iga o melamine ma formaldehyde i ia oloa e sili atu i tapula'a fa'apitoa tau femalagaiga.

 I le amataga o Fepuari 2021, na tuʻuina atu ai e le Economic Union of Belgium, Netherlands ma Luxembourg se tusi faʻatasi i luga o le faʻasaina o alava bamboo poʻo isi mea faʻapipiʻi le faʻatagaina i mea faʻafesoʻotaʻi meaʻai i le EU.Manaomia le faaui i tua o oloa faʻafesoʻotaʻi meaʻai na faia mai palasitika fiber ofe mai le maketi a le EU.

 Ia Iulai 2021, na faalauiloa ai e le Pulega o le Saogalemu o Meaʻai ma Meaʻai a Sepania (AESAN) se fuafuaga faʻapitoa ma faʻapitoa e faʻatonutonu aloaia le fesoʻotaʻiga o mea palasitika ma oloa i meaʻai o loʻo i ai alava bamboo, e tusa ai ma le faʻasaina a le EU.

 O isi atunuu i le Iuni a Europa ua latou faʻaofiina foi faiga faʻavae talafeagai.O le Food Authority a Finelani, le Food Safety Authority o Aialani ma le Directorate General for Competition, Consumption and Anti-fraud of France ua uma ona tuʻuina atu tala e manaʻomia ai le faʻasaina o oloa alava.E le gata i lea, o le faʻamatalaga a le RASFF na lipotia mai e Portugal, Austria, Hungary, Greece, Polani, Estonia ma Malta i luga o oloa alava bamboo, lea na faʻasaina mai le ulufale pe alu ese mai le maketi ona o le alava bamboo o se faʻaopoopoga e le faʻatagaina.

Anbotek faamanatu mafanafana

O lo'o fa'amanatu atu e Anbotek i pisinisi talafeagai e fa'apea, o mea'ai palasitika fa'afeso'ota'i mea'ai a le bamboo fiber ma oloa o ni oloa fa'aletulafono, e tatau ona vave fa'ate'a ese ia oloa mai le maketi a le EU.O tagata fa'atino e mana'o e fa'aoga nei mea fa'aopoopo e tatau ona talosaga ile EFSA mo le fa'atagaina o alava la'au e tusa ai ma Tulafono Fa'atonutonu Lautele (EC) Numera 1935/2004 i Mea ma Mea'ai e fa'amoemoe e fa'afeso'ota'i ma mea'ai.


Taimi meli: Oke-19-2021